Vanhassa vara parempi!

X Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 15.–18.8.2010

- - -

UntoConsort

UntoConsort

UntoConsort teki ensiesiintymisensä Kuopion Taidemuseossa maaliskuussa 1997. Nimensä se on saanut kuopiolaisen viulunrakentaja Unto Hakkaraisen mukaan, joka rakensi ensimmäiset yhtyeen soittimet. Ensimmäisestä esiintymisestä alkaen jatkunut yhtyeen toiminta on sittemmin siirtynyt Helsinkiin.

Suomen Kulttuurirahaston apurahan tukemana yhtye on hankkinut Tilman Muthesiuksen (Potsdam) rakentamat, 1600-luvulla eläneen englantilaisen gambanrakentaja Henry Jayen malleja noudattavat uudet soittimet. Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto puolestaan tuki UntoConsortia jousten hankinnassa.

Yhtye esiintyy pääasiassa omin konsertein, mutta on avustanut kuoroja eri kirkkomusiikkiteosten, kuten kantaattien ja messujen esityksissä.

Yhtyeen johtajana toimii Markus Kuikka ja sen jäsenet Maija Lampela, Ritva Hautsalo, Katri Susitaival ovat vanhan musiikin ammattilaisia.

UntoConsortin ohjelmisto on enimmäkseen 1600-luvun englantilaista musiikkia, jonka säveltäjistä tänään kuultavat teokset antavat edustavan kuvan. UntoConsort sai tänä vuonna Valtion säveltaidetoimikunnalta konsertointia varten apurahan, jonka turvin se konsertoi tulevana syksynä kahdesti Helsingissä ja kerran Tampereella.